AH-soep, koud water en de auto! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van moniqueheeren - WaarBenJij.nu AH-soep, koud water en de auto! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van moniqueheeren - WaarBenJij.nu

AH-soep, koud water en de auto!

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg

09 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Ik ben maandag voor het eerst naar de uni geweest. Was 2 uur van te voren vertrokken omdat ik nog langs de studieadviseuze van daar wilde.. Het heeft me uiteindelijk anderhalf uur gekost om alleen van huis op de uni te komen. Wat een ellende zeg.. had eerst een busje naar punda (centrum - stad) gepakt en vandaar uit zou je een grote bus naar de uni kunnen pakken. Ik was daar om 11.10 en om 13.45 ging de eerste bus daar naar toe. Dus dat was niet echt een optie. Ben toen weer met een ander klein busje naar Otrabanda gegaan (ook een soort centrum, maar dan aan de andere kant voor het water.. Lopend is het van otrabanda naar punda 10 min.. Heb een half uur in de bus gezeten, het halve eiland gezien, onderweg nog tegen een school bus aangeramd.. Dus dat niet bepaald een succes te noemen :( Op de uni werd ik ook niet echt goed ontvangen, ze waren wel aardig, maar moest eigenlijk alles zelf uitzoeken, heb geen rondleiding of zo iets gekregen.. Heb best veel achterstand op gelopen, maar de lessen zijn niet moeilijk, dus moet denk ik alleen de achterstand in halen, en ik hoef voor de komende lessen weinig huiswerk te maken.. Dus dat is wel relaxed.. Even een paar ochtenden in de bieb en dan komt het goed De hoorcollege zijn wel fijn, dus dan hoef ik de teksten in de boeken niet meer te lezen, komt ook heel goed uit want heb de boeken niet! Haha
Ben dinsdag met Michelle, een meisje dat ook geneeskunde studeert, maar die hier geboren is naar een strandje geweest.. Was het super mooi, waren helemaal alleen. Hebben lekker gezwommen, zijn daarna nog een fruitshake gaan drinken in otrabande, en toen heeft ze me afgezet op het busstation daar... Echt super gezellig. Maar ben nu wel zo rood!!! :S Had me niet echt goed ingesmeerd, was redelijk bewolkt en dacht dat de zon van voren kwam, zodat ik mn rug niet hoefde in te smeren.. Maar de zon komt hier gewoon van recht boven en is echt stukke feller dan in Spanje... Heb mn lesje wel weer geleerd.. (nu is het namelijk nog steeds rood)
Ik had daarna tot 19.00 les op de uni, en toen hebben Bernadine en Mignon (eigenaresse en de dochter) mij met de auto op de uni opgehaald. Om 7u is het hier donker en dan kan je niet alleen meer over straat.. Zijn daarna naar een grote supermarkt gereden en heb daar boodschappen gedaan.. Rijst, Mie, sambal en allerlei conimexpakjes :) hebben hier echt zo veel nederlands eten, alles; zelfs koopmans oliebollenmix!!
Heb ook 2 kg kip ingeslagen voor 6 gulden (nog geen 3 euro!) Dus kan hier toch wel goedkoop eten. Deze supermarkt is veel goedkoper en groter dan die hier in de buurt van het huis. Dus kan mooi als ik uit ben op de uni langs die grote supermarkt rijden.. Maar t mooiste komt nogl heb zelfs zo'n klein blikje albert heijn tomaten soep gekocht :) Jaja niet te geloven, maar er rijdt hier zelfs een AH-vrachtwagen op het eiland rond.. Had daarna voor t eerst hier gekookt.. Hot ajam van Conimex met soepgroente.. Waren de enige voorgesneden groente. Maar een overdaad aan peterselie in je wokmaaltijd is niet aan te raden. De volgende keer ga ik gewoon braaf witte kool/paprika/prei snijden :)
Oja, dat heb ik ook nog niet verteld.. Ze hebben hier geen warm waterkraan.. Dus dat was lekker afwassen.. De helft van het servies is hier niet schoon.. Maar ik had mooi een teiltje gemaakt met gekookt water gemixt met het lauwe van hier.. Er is hier dus ook geen warme douche, maar mam en Ing; geen probleem hoor, je bent ’s avonds blij met zo’n half warme douche.. Juist lekker!!
JAAA heb n AUTO!!!!!!!!!!!!! Woensdagavond belde Jan op.. Hij had aan een student, die zijn onderverdieping huurt, gevraagd of zij nog een auto over had.. En ja hoor.. Voor 2500 gulden (met de koers van nu 1170 euro) heb ik een Daihatsu Charade uit 1993! met nieuwe cd-speler ;) Heb er gistere een stuk in gereden, dat wordt nog wel wennen in zo'n oude bak!! Ben volgens dat meisje de hele dag bezig met alle papieren regelen, auto op mn naam zetten, verzekering en belasting betalen. Maar ben vrijdag vrij, en Bernadine zou me ergens afzetten.. Dus dat is mooi. Kan ik lekker in het weekend met wat huisgenoten naar een mooi strandje!
Gistere op de uni was t voor t eerst redelijk gezellig.. is niet net als hier met jongelui, (denk dat ongeveer 80% ouder dan 30 jaar is) maar had toevallig les met bijna alleen de jonge mensen. Had me vergist in de lessen, dus het was makkelijk voor mij om tot 7u een les te volgen, maar dan kon ik niet meer alleen naar huis.. Een meisje wilde me huis afzetten, echt super aardig. En een ander meisje die altijd met haar laptop in de klas zit, had alle aantekeningen van de afgelopen 5 weken op Cd gebrand. Echt relaxed.. Dus nu is t tijd om te gaan studeren!

• 10 Maart 2006 - 14:19

Nel Sierhuis:

Leuk te horen allemaal! Er is een baai met een vissersbootje op het strand en die vind ik de leukste, overigens heb ik vroeger op de Mijnmij. gewerkt en daar is de mooiste, je hebt kans dat die gesloten is! Ze gaan daar weer een resort maken!
    Suickertuintje was vroeger alles AH, maar die zijn vertrokken en die winkel is niet meer zo fijn! Ja, je moet water koken voor de afwas, och arme! Wat een geluk dat je een auto hebt, als'tie maar blift rijden!! De brug is er uit en da's erg lastig he? Hij is juist zo mooi, jammer dat je hem niet meer ziet!
    Je kan toch met een pontje?
    Leuk, dat je ook nog studeert, maar geniet eerst maar! De mensen helpen elkaar altijd daar, dat is het charmante van de tropen! Meisje veel [plezier, wacht met belangstelling op je volgende mail.gr Nel

• 10 Maart 2006 - 18:48

Ome Wim:

Nou Monique, zo beleef je nog eens wat. Wat makkelijk lijkt, blijkt lastig en de moeilijke dingen zijn, worden eenvoudig. Bedankt voor je mooie verhaal. Joska, de vriendin van Stephan, zul je nog wel niet tegengekomen zijn. zij is namelijk op Aruba.
    Groeten

• 11 Maart 2006 - 18:58

Betsie:

He Monique en rijd je al rond in die ouwebak, ik hoop dat het allemaal goed gaat.wat leuk dat je die aantekeningen van dat meisje hebt gekregen, lekker makkelijk dus. Is het daar lekker warm! hier niet vannacht -8 brrr.groetjes van ingrid en mij

• 12 Maart 2006 - 16:01

Miekje:

hey mo!! wat een belevenissen al!!! ik ben ook lekker uitgerust tijdens mijn skivakantie, al moet ik zeggen dat ik nu nog wel een beetje moe ben van de terugreis... maar t klinkt echt heel leuk, lees dat je het echt goed naar je zin hebt daar en dat je steeds meer je draai vindt! kei leuk! nou moet ik snel gaan, ik spreek je nog! doeg!! xmiek

• 13 Maart 2006 - 09:51

Anke:

Wat fijn dat je een auto gevonden hebt! Kun je eindelijk doen wat je wilt. Geen lange, verschrikkelijke busreizen meer...!! ;-) Hier is het lekker rustig op de gang. Nu heerlijk weekje relaxen en dan met Mieke werken op de beurs in Brussel!! Zet maar snel wat foto's op je site. Ben erg benieuwd!!! Heb ik tenminste wat te doen in mijn vrije uurtjes.... Geniet ervan! Dikke kus Anke

• 14 Maart 2006 - 09:56

Cilia:

Hey Monique!

Ik hoorde van Bas dat je ook zo'n waarbenjij.nu site hebt, dus vanaf nu kan ik het ook een beetje volgen.
    Succes met studeren daar en het relaxen op de strandjes enzo!

Groetjes, Cilia

• 19 Maart 2006 - 17:25

Giel:

Damn! Wat een racemonster!
    Die gaat ervoor of niet!? ;-)

Greetz!