East coast part I - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van moniqueheeren - WaarBenJij.nu East coast part I - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van moniqueheeren - WaarBenJij.nu

East coast part I

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg

26 Oktober 2006 | Australië, Airlie Beach

Hallo! Ben nu al weer een week onderweg, veel dingen gedaan en gezien dus tijd voor een update.

Mijn eerste tussenstop vanaf Brisbane was Hervey Bay. Vanuit daar hebben kris en ik een 4WD safari gedaan. Het was erg vet, we werden met een groep van 10 man gedropt op de ferry naar Fraser island, we hadden eten ingeslagen en alle tassen boven op de auto vast gebonden, een kaart van het eiland meegekregen en dat was het dan. Als eerste belandden we bij Lake McKenzie, een zoetwater meer in het midden van het eiland, heb water nog nooit zo blauw en helder gezien.. Daarna moesten we de snelweg (lees: het strand) op om onze camping te bereiken. De camping werd gerund door aboriginals (hehe, na 3 maanden heb ik ze dan eindelijk gespot). Erg primitief, zonder elektriciteit, maar wel met dingo’s en slangen.
De 2e dag moesten we met de auto door het moeilijkste stuk van het eiland, heel veel los zand dus. Na minstens 7 pogingen (wat zijn mannen toch eigenwijs!) was het nog steeds niet gelukt. Dat werd dus een uur lopen naar de volgende lokatie. ’s Avonds nog een optreden gekregen de aboriginals; een aantal zeer aparte dansen te zien. ’s Morgens nog een korte bushwalk gehad en daarna op naar het volgende zoetwater meer.. Ook hier bleek dat we alleen met een wandeling het meer konden bereiken, het werd 2 km strompelen door de woestijn.. Maar wel erg gaaf..
De dag erna de nachtbus gepakt naar Airlie Beach. Had natuurlijk weer vertraging, moesten 3 uur wachten voordat de bus er was en daarna nog 12 uur in de bus.. Bleh.. De volgende dag meteen op de boot gegaan naar de Whit Sunday islands. Dat is een eilandengroep (74) in het Great-Barrier reef. We hebben 2 nachten op de boot geslapen en veel eilanden gezien en mooie stranden gezien.. (oa white heaven beach; een wereld top 10 strand)
Er zat ook een gratis duik bij, maar dat was geen overweldigend succes. Ik geloof dat in dit geval gratis synoniem was voor slecht. Kreeg een te groot vestje, lekkende fles, geen wetsuit maar iets dunners (ijskoud!), en een kapotte dieptemeter. Hmm, heel geruststellend. Gelukkig was het duikgebied niet dieper dan 6 meter, dus heel gevaarlijk was het niet.. Maar een tweede duik wilde ik toch niet met hun gaan doen..
De volgende dag gewoon gesnorkeld, maar dat was prima omdat het koraal niet erg diep ligt. Vind het reef hier wel geweldig, zoveel kleur en vissen.. Wil zeker nog een aantal keer duiken in de komende weken..
We hebben nu een dag rust in Hervey Bay en morgen gaan we naar Townsville en Magnetic island. Schijnt ook allemaal mooi te zijn dus hou jullie op de hoogte..

• 26 Oktober 2006 - 10:15

Ingrid:

Heej mo!

Dat klinkt echt gaaf allemaal! :) Dat is weer eens heel wat anders dan keihard aan je scriptie werken! Veel plezier nog en pas goed op jezelf!

liefs Ing

• 26 Oktober 2006 - 15:39

Nel Sierhuis:

Leuuuk Monique!!
    Wat kan het leven mooi zijn he? Geniet ervan en het zal je zeker steun geven bij beslissingen later! Moet je van Jan de groeten doen,hou hem n.l. op de hoogte van je gereis!
    Voor hem is het allemaal wat moeilijker, maar hij reist momenteeel ook veel.
    Panama-Colombia Porto Rico enz.OK. meisje geniet en wanneer je terug komt kan je niet in de mooie tuin zitten, maar achter glas bij stromende regen zeggen.
    Mam, wat heb je een mooie tuin!!! Tot ziens gr.Nel

• 26 Oktober 2006 - 19:14

Betsie:

Klinkt allemaal heel erg spannend en vooral die dingo,s let wel goed op die slangen. En heb je ook nog fotoS gemaakt? geniet er lekker van en je ziet straks wel hoe mijn tuin is want Nel weet het ook nog niet. goetjes je moeder.

• 26 Oktober 2006 - 20:19

Tianda:

Hey meis!
    Wat een ontzettend gaaf avontuur ben je aan het beleven...jaloers! :P Ik ben gisteren door Nijmegen gereden en toen dacht ik: Monique komt al bijna thuis!! Geniet er nog van!!
    Liefs!

• 27 Oktober 2006 - 17:03

Miekje:

hey mo!! dat klinkt goed!! maandag gaat t voor mij beginnen, ook heel spannend! geniet er nog maar lekker van, want voordat je t weet ben je al weer thuis en moet je weer hard aan de slag...heel veel plezier nog!! xx

• 30 Oktober 2006 - 19:40

Aniet:

hey mo,

wat een reis zeg! en dat duiken lijkt me bijzonder gaaf....misschien ook maar ooit gaan doen.....heb van ons mam je reisschema doorgemaild gekregen....leuk om te zien hoeveel je reist!
    Veel plezier nog en tot snel alweer!

x Aniet

ps:Zorg maar dat je genoeg van de zon hebt genoten voor je weer naar de herfst komt!
    ps2; het valt nog mee hoor in NL, er zitten nog kei veel groene! blaadjes aan de bomen

• 02 November 2006 - 15:45

Wim En Ria:

Geweldig wat je allemaal meemaakt.Geniet er nog maar even van.Hier is het koud geworden. Rond de 4 graden. s avonds vroeg donker.Wim is druk met zijn school en ik met mijn hondje. voor dadelijk een goede terug reis en tot gauw