Winter in Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van moniqueheeren - WaarBenJij.nu Winter in Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van moniqueheeren - WaarBenJij.nu

Winter in Brisbane

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg

27 Augustus 2006 | Australië, Brisbane

Een bericht in 4 weken is niet echt een goede score. Dus vandaag weer een poging jullie een beetje up-to-date te houden. Hoe gaat t met jullie? Alles goed? Met mij in ieder geval wel…. Ja zeg, inmiddels al weer 4 weken hier in Brisbane.. De tijd gaat snel, maar heb toch al wel veel dingen gedaan. Zit nu 2 weken in mijn nieuwe huisje, en is echt stukken beter. Huisgenoten zijn oké, heb internet op mijn kamer (ipv met 8 mensen 1 kabel delen zoals in Curacao), dus eigenlijk wel elke avond ff online, en dichter bij de stad en de Valley (uitgaanscentrum). En het uitzicht is fantastisch!

Vorige week woensdag was er een stedelijke (?) feestdag in Brisbane. Er was hier een festival the EKKA al de hele week gaande; een combinatie van een kermis, een international foodcourt, boerenmarkt, en optredens in een grote arena. Dus daar moest ik op mn vrije dag dus ook maar eens kijkje gaan nemen.. Was erg leuk, veel gezien, gehopt en gegeten (kroketten en poffetjes!!!)

Ondertussen heb ik t eerste strand van Australie gezien. En dat belooft veel goeds. Was een weekend samen met een huisgenoot naar Byron Bay geweest. Dat is echt een backpackers hotspot ongeveer 250 kilometer ten zuiden van Brisbane. Een heel relaxt stadje dus en heb daar ook gedoken. Dat was nog een hele ervaring. Dat duiken in Curacoa is echt een eitje; vlakke zee, helder water, geen enge beesten en weinig stroming. Duikpak aan, het water inlopen, apparaat in en gaan maar.. Hier gaan ze meestal met een bootduik, dus met een rotvaart richting de rosten waar we zouden gaan duiken. Daar t water in (lees: ijskoud) en via het anker naar de bodem. We zouden met de stroming mee gaan duiken, dat was maar goed ook, want er waren echt stukken dat we zonder iets te doen snel mee werden gesleurd. Weinig koraal dit keer, veel meer rotsen en dergelijke, maar de dieren hier zijn echt top. Veel grote, gekleurde vissen (helaas geen namen; biologie is niet mijn sterkste punt helaas), een haai (maar die had ik dus gemist, haha) -maar goed ook!- en een enorme (lees: 1 meter grote) schildpad.. Jammer genoeg hebben we geen walvissen gezien op de weg terug met de boot, maar de schilpad kwam nog wel even gedag zeggen.. Hmm, kijk nu al uit naar het great barrier reef! Helaas schijnen daar box-jellyfish te zitten van oktober tot maart, dat zijn dodelijke kwallen die gericht op iemand afkomen. Dus ik hoop dat die beesten zich in november (als ik waarschijnlijk richting Cairns ga reizen) een beetje gedeisd willen houden, zodat ik toch nog wat mooie duiken daar kan maken!

Verder ben ik wel een beetje ingeburgerd in het Australische leventje hier; ik wist namelijk niet dat winters in Australie zo warm konden zijn; heb de 30 graden al mogen meemaken. Alle mensen op straat zijn mega aardig, de buschauf wordt altijd bedankt bij t uitstappen en een kort huppeltje maakt al dat de bus netjes op je wacht. Helaas ook hier veel insecten, vanmorgen zat er een grote rups op mn kleren, eigghhh! In de supermarkt heb ik de speculaasjes (jaja; kan mijn verslaving hier gewoon voortzetten) al gevonden. De H&M is hier overbodig, alleen maar leuke winkels met goedkope hippe kleren (dat wordt moeilijk om me in te houden). De werktijden hier liggen hier niet echt vast. Het interesseert niemand hoe laat je weg gaat of komt, als t werk maar op tijd af is. Om 17.00 ben ik vaak nog de enige op de afdeling!?! De Ikea kennen ze hier ook, heel mn kamer vol met die rommel en de klippan-banken zijn ook aanwezig.. Sommige eettentjes (BYO) hebben geen drankvergunning, dus met een zelf meegebrachte fles wijn, kun je daar terecht, heel handig en goedkoop. :) Ook de goedkope Nijmeegse studentenmenu’s ga ik niet missen, want voor 10 dollar (6 euro) kun je in menig restaurant hier goed eten. Ik doorsta nu ook een les in de gym moeiteloos, een uur lang luisteren naar een kerel die compleet uit zn dak gaat, door te schreeuwen “You can do it!! Come on guys!! (minstens 20x per les :s) en mee te zingen op de muziek is geen probleem meer.. Verstand op nul en hard fietsen maar.. Dus voorlopig nog geen tijd om naar huis te gaan ;) …

• 29 Augustus 2006 - 09:19

Wim En Ria:

Leuk dat je zoveel meemaakt. Dat pakken ze niet meer af.Zo te lezen geniet je er wel.Geniet er maar van det is om voordat je er erg in hebt. nhier gaat alles zo zijn gangetje groetjes

• 29 Augustus 2006 - 16:28

Betsie:

Hoi Monique leuk dat je alweer een lange brief hebt geschreven pas maar op voor die kerel straks schreeuwt hij de oren van je hoofd haha, jell maar eens lekker terug in het hollands wie weet hoe hij dan reageert. groetjes je moeder

• 29 Augustus 2006 - 18:09

Tante Mia:

He Monique,

Nou fijn voor je dat je het steeds beter naar je zin hebt. Knap van dat duiken!Nog veel plezier,dat zal wel lukken wantje bent een dochter van je moeder dus...veel lachen en veelpit.Tijdens ons weekendje hebben we erg veel lol gehad.Nou tot gauw xxx

• 01 September 2006 - 12:18

Nel Sierhuis:

Goh,wat zal jij sterk terugkomen,gymen,duiken,fietsen.Tja da's alles een hype, maar zo leer je wel mensen kennen. Valt het niet zwaar de hele dag Engels te praten,wanneer ik in de states ben,dan na verloop van tijd zeg blblblblbl,net of mij mond dan weigert!
    OK, wacht op je duikverhaal de volgende keer! gr.Nel

• 04 September 2006 - 19:15

Tianda:

Hey meis!

Wat doe je leuke dingen joh! Sporten, feesten...en ook nog werken! Nee hoor, het is je gegund! Geniet er maar lekker van!Veel plezier en succes met alles en een dikke kus van Tianda!